Tekst (smal)

Intertraffic 2018

  • 29-3-2018 11:34
De verkeerssector is sterk in beweging en ondergaat grote verandering. Dit jaar vond ’s werelds meest toonaangevende beurs voor verkeerstechnologie plaats in de RAI Amsterdam. Van 20 maart tot en met 23 maart stond de RAI in het teken van oplossingen die de industrie biedt op het gebied van Smart Mobility, Infrastructuur, Verkeersmanagement, Verkeersveiligheid en Parkeren.

Meer dan 800 bedrijven presenteren hun nieuwste en beste producten op de beursvloer. Naast de nieuwste trends en innovaties op het gebied van verkeerstechnologie werden er ook rondleidingen, indoor en outdoor demonstraties, workshops en netwerkevenementen georganiseerd.

De Metropoolregio Amsterdam heeft zich met haar partners vertegenwoordigd in het vakgebied Smart Mobility. Met een opvallende stand was de Metropoolregio Amsterdam duidelijk zichtbaar. Ook werd er een presentatie gegeven over Smart Mobility en MaaS. Er werd gestart met een quiz met vragen over de Metropoolregio zoals: hoeveel nieuwe bedrijven zijn er gestart tussen 2010 en 2016 in de Metropoolregio? Het antwoord hier op is 60.000! Verder werden de lange termijn ambities, uitdagingen en vier hoofdthema’s (data, digitale en fysieke infrastructuur, voertuigtechnologie en Mobility as a Service) van Smart Mobility besproken. In de stand van de Metropoolregio werd nadere uitleg gegeven aan de hand van praktijkvoorbeelden.
Minister Cora van Nieuwenhuizen en Portefeuillehouder Pieter Litjens hebben de Metropoolregio stand ook bezocht en hebben daar de Mobility as a Service (MaaS) game gespeeld. MaaS is het aanbod van multimodale, vraag gestuurde mobiliteits-diensten, waarbij op maat gemaakte reismogelijkheden via een digitaal platform (bijvoorbeeld een mobiele app) met realtime informatie aan klanten worden aangeboden, inclusief betaling en afhandeling van transacties.