Tekst (smal)

Deelfietsen maken opwachting in Haarlemmermeer

  • 19-7-2018 11:20
Op 19 juli zijn de deelfietsen die onderdeel uitmaken van de nieuwe concessie Amstelland-Meerlanden officieel geïntroduceerd in Haarlemmermeer. Vicevoorzitter van de Vervoerregio en Wethouder van de Haarlemmermeer Derk Reneman verwelkomde Connexxion en Donkey Republic tijdens een kort startmoment.

Vicevoorzitter van de Vervoerregio Derk Reneman (midden) verwelkomt Wouter Bakker (rechts) van Connexxion en Rogier Savelsberg (links) van Donkey Republic in Hoofddorp. Foto: Jur Engelchor.

Connexxion en Donkey Republic zijn begonnen met het plaatsen van deelfietsen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Er komen 75 fietsen nabij de stations van Hoofddorp en Nieuw-Vennep en vijf belangrijke bushaltes. OV-reizigers kunnen hiermee sneller op hun eindbestemming komen. Eerder zijn er al deelfietsen in Amstelveen en Aalsmeer in gebruik genomen voor deze concessie.

Connexxion en Donkey Republic kijken in goede samenwerking met gemeente Haarlemmermeer en Vervoerregio Amsterdam hoe de deelfiets een volwassen onderdeel gaat vormen van de hele deur tot deur reis. Juist in de regio Amstelland-Meerlanden, waar op het gebied van weginfrastructuur veel staat te gebeuren, kan deze R-net deelfiets in combinatie met de elektrische R-net bussen van Connexxion een goed en duurzaam alternatief voor de autorit bieden.

Introductiecampagne

Connexxion komt met een campagne (achter op R-netbussen, in de bussen en op social media) om het begrip deelfiets uit te leggen en het gebruik te stimuleren. De deelfiets kan geboekt worden via de Donkey Republic app. Er wordt gewerkt aan het opnemen van de R-net deelfiets in de Tranzer-app, zodat reizigers openbaar vervoer en de fiets via dezelfde app kunnen gebruiken. 

Kijk voor meer informatie en alle locaties op: https://www.connexxion.nl/deelfietsen/1438