Tekst (smal)

Vacature: Communicatieadviseur / Woordvoerder

(Advies B)
  • 23-7-2019 09:30

Wat ga je doen?

Als communicatieadviseur treed je op als eerste woordvoerder van de Vervoerregio. Je zet de positie en overwegingen van de Vervoerregio helder neer en vertegenwoordigt de communicatie-belangen van de Vervoerregio. Je onderhoudt relaties met onze partners en zorgt voor strategische afstemming op het gebied van woordvoering, perscommunicatie en projectcommunicatie. Ook verzorg je diverse activiteiten op het gebied van PR en bestuurlijke bijeenkomsten. Je adviseert onze bestuurders, directie en collega’s, bereidt hen voor en ondersteunt hen bij diverse bijeenkomsten en hun communicatie richting de media. Je adviseert de teams Beheer Concessies en Contracten en Projectbegeleiding.  Daarnaast ben je sparring partner voor je communicatie collega’s bij pers- en PR-zaken.

Wat breng je mee?

Om deze functie goed uit te kunnen oefenen heb je HBO of WO-niveau werk- en denkniveau, bij voorkeur heb je een studie gevolgd in de richting communicatie of journalistiek. Je hebt in ieder geval vijf jaar ervaring met soortgelijke werkzaamheden. Daarnaast heb je:
affiniteit met de onderwerpen OV en infrastructuur
een goede antenne voor PR en publiciteit
een vlotte pen
een goed netwerk met perscontacten (bij voorkeur)

Je kunt omgaan met belangen en beschikt over bestuurlijke sensitiviteit. Hiermee vertegenwoordig jij de belangen van de Vervoerregio in een politiek bestuurlijke omgeving. Je bent flexibel, stressbestendig en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit; veel perscommunicatie laat zich niet plannen, dit betekent dat je vaak snel met veel partijen moet schakelen.  

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou een gevarieerde en uitdagende  functie in een innovatieve organisatie. Je komt te werken in een dynamisch en slagvaardig team. Er heerst een informele werksfeer en jouw initiatief wordt erg op prijs gesteld. Daarbij hoort ook een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden.
Het salaris bedraagt minimaal €2795 en maximaal €4859,- bruto per maand op basis van een 36urige werkweek.  
Een aantrekkelijke pensioenregeling (ABP);
Een individueel keuze budget van 17,05%. Bijvoorbeeld in te zetten voor extra verlof;
Volledige ov-reiskostenvergoeding;
Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
Tegemoetkoming in je ziektekosten en een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering (50% vergoed);
Een iPhone en iPad;  
Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en om regie te pakken in je werk;
Een mooie werklocatie in hartje centrum Amsterdam.

Hoe nu verder?

Ben je enthousiast geworden? Wil je graag solliciteren? Stuur je cv en motivatie voor 26 augustus naar hrm@vervoerregio.nl. De eerste gespreksrondes zullen kort na deze datum plaatsvinden. 

Heb je vragen over de functie, neem dan voor 8 augustus contact op met de teammanager, Winfried Lindeman: 06-3192 4113  en na 8 augustus met Communicatie adviseur: Hedy Luchtmeijer: 06- 3192 4130

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure