Tekst (smal)

Vacature: Financial controller

  • 1-8-2019 10:23

Als team Financiën ondersteunen we het bestuur en de organisatie in het financieel beleid, de planning & control cyclus en het financieel beheer. Daarbij leveren we betrouwbare financiële planningen en verantwoordingen.

Wat ga je doen?

In deze rol ondersteun je door middel van management rapportages (vanuit Cognos) het management en directie bij besluitvorming om de bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Daarbij heb je een visie over inzet van systemen en daarin betrokken financiële data en concretiseert deze in gerichte acties om een optimale kwaliteit van de informatievoorziening te borgen. Daartoe voer je controles uit en zorgt voor een adequate werking van de administratieve organisatie. In een sterk veranderende omgeving weet je jouw ondersteuning perfect op de behoeften van de organisatie te laten aansluiten 
Je signaleert zelf kansen en mogelijkheden en beweegt je met een hoog energieniveau als een spil door de organisatie. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:
De sturing op de kwaliteit van de financiële- en projectadministratie;
De doorontwikkeling van systemen en financiële informatie voorziening en -rapportages;
De opzet en inrichting van beheersmaatregelen en AO/IC in processen en de werking hiervan;
De sturing op de kwaliteit van de Jaarrekening en Bestuurlijke Rapportages en eerste aanspreekpunt voor de externe auditor;
De uitvoering c.q. betrokkenheid bij interne/ externe financieringsvraagstukken en het aantrekken van financiële middelen;
Het sturing geven aan fiscale taken op het gebied van BTW en vennootschapsbelasting. 

Wat breng je mee?

Je hebt lef en bent daadkrachtig! We zoeken een echte netwerker die zich graag zichtbaar opstelt binnen onze organisatie en op een natuurlijke manier kan overtuigen en draagvlak weet te creëren. Je beschikt over een afgeronde HBO/Universitaire opleiding (bij voorkeur RC). Je neemt aantoonbare ervaring mee; je hebt tenminste vijf jaar relevante ervaring op het gebied van Accounting & Control. Daarnaast heb je ruime ervaring met Key2Financiën en Cognos. Je bent communicatief vaardig, hands-on, en zelfstandig. Het nemen van initiatieven ligt in jouw natuurlijke aard. 

Het is van groot belang dat je sterk bent in planning en processturing vanwege de tijdige oplevering van de Planning & Control producten. Je hebt een energieke persoonlijkheid en affiniteit met onderwerpen als automatisering en IT systemen. Je herkent je in onze kernwaarden verbindend, innovatief, effectief en richtinggevend. 

Wat bieden we jou?

Wij bieden jou gevarieerd en uitdagend werk in een innovatieve organisatie. Je komt te werken in een dynamisch en slagvaardig team. Er heerst een informele werksfeer en jouw initiatief wordt erg op prijs gesteld. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Het salaris bedraagt minimaal € 3.348,- en maximaal € 5.520,- bij een voltijd aanstelling;
144 vakantie-uren bij een fulltime dienstverband;
We bieden een aantrekkelijke pensioenregeling (ABP);
Een individueel keuze budget van 17,05%. Bijvoorbeeld in te zetten voor extra verlof;
Volledige ov-reiskostenvergoeding;
Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
Tegemoetkoming in je ziektekosten en collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering (50% vergoed);
Een iPhone en iPad;  
Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en om regie te pakken in je werk;
Een mooie werklocatie in hartje centrum Amsterdam.

Hoe nu verder?
Ben je enthousiast geworden? Wil je graag solliciteren?
Stuur uiterlijk 14 augustus 2019 je CV en motivatie naar hrm@vervoerregio.nl.  

Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met de teammanager, Jan Wijma: 06-82460576.

Een assessment maakt deel uit van de procedure.