Tekst (smal)

Nieuwe lijnnummering bij GVB bekend

  • 16-6-2017 07:50
Het dagelijks bestuur van de Vervoerregio heeft het advies van GVB voor nieuwe lijnnummers goedgekeurd. Met nog veertien maanden te gaan tot de Noord/Zuidlijn van start gaat, is dit een belangrijke mijlpaal voor de reizigers in Amsterdam en de regio. Zij krijgen nu voor het eerst een echte indruk van hoe het nieuwe ov-netwerk met de lijnen en nummers eruit gaat zien.

Op 22 juli 2018 verandert er veel in het openbaar vervoer in Amsterdam en de regio. Niet alleen gaat de Noord/Zuidlijn dan rijden, ook sommige bussen en trams zullen anders rijden of een ander nummer krijgen. Dit kan tot gevolg hebben dat vertrouwde lijnen mogelijk een andere route gaan rijden. Zo krijgen nachtbussen een ‘N’en komt tramlijn 19 erbij.

Volgende stap

Afgelopen jaar werd het netwerk al beschreven in het Vervoerplan 2018 van GVB maar nu routes en nummers nu bij elkaar staan kunnen reizigers in een oogopslag zien wat dat voor hen betekent. GVB begint nu aan de volgende stap om de verandering in het openbaar vervoer na 22 juli 2018 in goede banen te leiden.