Tekst (smal)

Vervoerplan Amstelland-Meerlanden vastgesteld

  • 6-7-2017 12:00
Het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Amsterdam heeft het vervoerplan van Connexxion voor de OV-concessie Amstelland en Meerlanden 2018 definitief vastgesteld.

Vanaf 10 december rijdt Connexxion in dit gebied met de grootste elektrische busvloot van Europa (100 gelede elektrische bussen), een 24-uurs OV-aanbod én een flexsysteem voor OV op aanvraag. Het vervoerplan is onderdeel van de bieding op basis waarvan de Vervoerregio afgelopen 15 december de concessie aan Connexxion heeft gegund.

Aanpassingen

Voor dit vervoerplan heeft consultatie van gemeenten plaatsgevonden bij het opstellen van het programma van eisen en bestek. Ook is advies ingewonnen bij de Reizigersadviesraad en de adviescommissie. Afgelopen mei zijn er informatiebijeenkomsten georganiseerd voor raadsleden en bewoners. Van de suggesties die daar naar voren kwamen is bekeken of ze nog tot een beperkte aanpassing van het vervoerplan konden leiden. Dit heeft onder meer tot de volgende aanpassingen geleid:

• Lijn 145 blijft. Deze rijdt tussen Badhoevedorp en Hoofddorp op maandag t/m zaterdag. De bedieningstijden worden afgestemd op de lesuren van het Kaj Munkcollege in Hoofddorp en de werktijden van het AM-werkvoorzieningsschap in Hoofddorp. Deze lijn wordt gefinancierd door de Vervoerregio door een tijdelijk verhoogde exploitatiebijdrage voor de periode van twee jaar. 
• AML- Flex, het vraaggestuurde systeem in Abbenes, Buitenkaag, Nes a/d Amstel en Rijsenhout, wordt uitgebreid in de avonduren tot 21.00 uur. Ook deze aanpassing wordt gefinancierd met een tijdelijk verhoogde exploitatiebijdrage.
• De halte Graaf Florislaan in Amstelveen wordt toegevoegd aan de dienstregeling van alle lijnen die hier rijden. In de toekomst wordt gekeken of hier, in het kader van de reconstructie van de Amsterdamseweg, een betere halte indeling kan komen.
• Lijn 169 tussen Hoofddorp Station en Hoofddorp Spaarne Gasthuis gaat 1x per uur doorrijden tot de halte Sportcomplex Koning Willem Alexander. Lijn 341 gaat daardoor in de avonduren na 22.00 uur 2x per uur in plaats van 4x per uur rijden.

Op 10 december 2017 start de nieuwe dienstregeling . Het concessiegebied omvat de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn met daarin het busvervoer op en rondom luchthaven Schiphol en enkele uitlopers naar onder meer Amsterdam, Haarlem en Mijdrecht .

Vervoerplan

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen zie www.connexxion.nl/aml
Daar is ook een filmpje te zien over de werking van AML Flex.