Tekst (smal)

Meer rijstroken op de N244 bij Purmerend

  • 17-11-2017 19:32
De N244 tussen de A7 bij Purmerend en de N247 bij Edam-Volendam is verbreed van 2 naar 4 rijstroken. Door ook nieuwe fietspaden, een tunnel en een nieuwe P+R-voorziening aan te leggen, verbetert hiermee de regionale bereikbaarheid voor zowel autoverkeer als fietsers.

De afronding van de werkzaamheden werd gevierd met een fietsrally in de nieuwe fietstunnel bij de kruising N244-N247. Hiermee markeerden de provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam, de gemeenten Edam-Volendam, Purmerend en Beemster en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de feestelijke oplevering van de verdubbeling van de N244 en aanleg van de snelle fietsroute.

Van links naar rechts: Hans Krieger, wethouder Purmerend, Kees Stam, bestuurslid Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Elisabeth Post, gedeputeerde Verkeer en vervoer, Wim Runderkamp, Wethouder Edam-Volendam, Jan Jorna, directeur Regionale Projecten Dura Vermeer, Alex Colthoff, hoofd infrastructuur Vervoerregio Amsterdam.

Omvangrijk

De werkzaamheden waren omvangrijk. Naast de verdubbeling van de N244 zijn kruisingen opnieuw ingericht en fietstunnels verlengd. Ook is een regionaal fietspad ten zuiden van de N244 aangelegd en een P+R-voorziening ter hoogte van de Salvador Allendelaan. Verder is een tweede viaduct aangelegd over de spoorlijn Amsterdam-Hoorn en de Purmerringvaart, diverse fietstunnels en een tweede brug over de Middentocht. Het werk is nog niet geheel klaar. Tot eind 2018 is de provincie nog bezig met de aansluiting van de Purmerenderweg op de N244. De verdubbeling van het traject N244 A7-N247 is een samenwerking van de provincie Noord-Holland met Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam, ProRail, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeenten Beemster, Purmerend en Edam-Volendam.