Tekst (smal)

Amsteltram nieuwe naam voor tramverbinding Amsterdam Zuid- Uithoorn

Bijna 2500 mensen brachten hun stem uit
  • 25-4-2018 12:10
De Amstelveenlijn (de huidige lijn 51) wordt omgebouwd tot een hoogwaardige tramverbinding tussen Amstelveen Westwijk en Amsterdam Zuid. Als de ombouw in 2020 klaar is, wordt de trambaan doorgetrokken naar het centrum van Uithoorn, de Uithoornlijn. Gezamenlijk ontstaat zo de eerste regionale tramlijn in onze regio, de Amsteltram.

Voor deze vernieuwde tramverbinding hebben inwoners van Uithoorn, Amstelveen en Amsterdam de afgelopen weken kunnen stemmen op vijf namen. Bijna 2.500 mensen hebben gestemd. De winnaars kregen persoonlijk bericht en waren aanwezig bij de onthulling van de nieuwe naam op woensdag 25 april. Wethouder Utihoorn Marvin Polak en wethouder Amstelveen Maaike Veeningen, onthulde door middel van een animatie de nieuwe lijnnaam. Met een grote bos bloemen kregen winnaars hun de prijzen uitgereikt.  
De naam Amsteltram is met 32% van de stemmen de winnende lijnnaam is geworden.

Amstellandtram  25%
Legmeerlijn   26%
Poldertram   12%
ViaVeenlijn   5%
Amsteltram   32%

De naam Amsteltram is een publieksnaam, net als de IJtram. Tegen de tijd dat de tram gaat rijden, krijgt hij een nummer, net als iedere andere tram in Amsterdam. De lijnnaam zal gebruikt worden wanneer gesproken wordt over de hele verbinding. De projectnamen 'ombouw Amstelveenlijn' en 'realisatie Uithoornlijn' blijven in de projectcommunicatie bestaan.