Tekst (smal)

Aanbesteding OV Zaanstreek-Waterland 2021

  • 12-12-2018 11:28
De concessies voor het openbare busvervoer in Zaanstreek en Waterland lopen in december 2021 af. De Vervoerregio is gestart met de voorbereidingen van de aanbesteding van een nieuwe, gezamenlijke concessie voor dit gebied.

Op 11 december 2018 heeft de regioraad het proces besproken om tot een Programma van Eisen te komen. Er zal een klankbordgroep van raadsleden uit de betrokken gemeenten worden ingesteld om het proces van dichtbij te volgen en het dossier te helpen voorbereiden.

Een concessie is het exclusieve recht voor het uitvoeren van openbaar vervoer in een bepaald gebied. Het dagelijks bestuur van de Vervoerregio is opdrachtgever van de concessieverlening in Zaanstreek-Waterland. Daaronder valt zowel het aanbesteden als het beheren van de contracten met vervoerders.

Vanaf 2019 worden de verschillende partijen en belanghebbenden vroegtijdig bij het proces betrokken, om een goede afweging te kunnen maken tussen verschillende keuzes en de gevolgen van de aanbesteding. Naar verwachting vindt in de periode mei tot en met september 2019 de inspraak plaats op het conceptprogramma van eisen. De uiteindelijke gunning aan de vervoerder gebeurt in 2020.

De regio Zaanstreek-Waterland bestaat uit de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zaanstad.

Via deze webpagina wordt regelmatig informatie gegeven over de voortgang.