Tekst (smal)

Proef met buslijn 551 Westwijk

Bus gaat gedurende twee maanden vaker rijden op werkdagen
  • 1-3-2019 16:38
De nieuwe tijdelijke buslijn 551 gaat vanaf 11 maart t/m 10 mei om de twintig minuten rijden op werkdagen. De Vervoerregio heeft namens de gemeente Amstelveen deze lijn voor twee maanden extra ingekocht bij Connexxion.

In principe gaat de bus vanaf 3 maart om de veertig minuten rijden. De proef van twee maanden om de frequentie van lijn 551 te verhogen, is een initiatief van de gemeente Amstelveen. De gemeente heeft hier geld voor vrijgemaakt. Tijdens de proef wordt zorgvuldig gekeken naar het gebruik van de lijn en of de frequentieverhoging het gewenste resultaat heeft. Over een eventueel vervolg zijn nog geen afspraken gemaakt.  

Buslijn 551 is in het leven geroepen vanwege de ombouw van de Amstelveenlijn, die vanaf 3 maart niet meer zal rijden. Door de werkzaamheden wordt tram 51 op 3 maart vervangen door bus 55. Deze buslijn eindigt bij de halte Sacharovlaan. Lijn 551 ontsluit ook het zuidelijke deel van Westwijk. De bus doet daarbij de gezondheidscentra Duizendblad, Marne en het ziekenhuis aan. Ook zorgt hij voor de verbinding tussen eindhalte Westwijk en Westwijkplein, waar op de R-Net-lijnen kan worden overgestapt.

Hoe vaak en wanneer?

De bus 551 gaat vanaf 3 maart zeven dagen per week rijden. De eerste week rijdt de bus om de veertig minuten. Vanaf 11 maart t/m 10 mei gaat de bus om de twintig minuten rijden op werkdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur. In de avonduren tot 23.00 uur en in het weekend rijdt de bus om de veertig minuten. Reizigers kunnen gewoon betalen met de OV-chipkaart bij de chauffeur en de bus is rolstoeltoegankelijk.