Tekst (smal)

13 november: congres MRA Smart Mobility

Binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) staan we voor flinke opgaven. Denk aan de woningbouwopgave, de energietransitie en de toenemende verkeersstromen. Daarom richten wij ons op een zo efficiënt mogelijk mobiliteitssysteem waarbij mens en data centraal staan. Zo zorgen we dat iedereen veilig en soepel aankomt op de bestemming. Goed voor de stad, en goed voor de verbinding met de regio en het platteland.

Logo Smart Mobility Congres 2024

Op het MRA Smart Mobility Congres 2024 op woensdag 13 november verbinden we mensen, organisaties en innovaties met regionale uitdagingen en de praktijk. In een interactief programma verkennen we kansen, leren we van elkaar en zetten we samen stappen naar concrete acties.

Waar en wanneer?

MRA Smart Mobility Congres 2024, 'De regio in verbinding'
13 november 2024 van 10.30 - 17.30 uur
Tolhuistuin, IJpromenade 2 in Amsterdam

Bevlogen sprekers

Dagvoorzitter Irene Rompa trapt het congres af. Irene richtte onder andere DEEL op: een organisatie die buurtbewoners helpt bij het vormen van een coöperatie voor autodelen. Er zijn nog meer interessante sprekers, zoals Marja Ruigrok, vice voorzitter van het dagelijks bestuur van de VRA en verantwoordelijk voor Smart Mobility.

Interessante deelsessies

Naast het gezamenlijke deel zijn er ook diverse deelsessies. Zo vertelt Arthur Rietkerk van de Provincie Noord-Holland over de handige toolboxen voor smart mobility oplossingen, organiseert SAIL 2025 een heuse living lab en legt Michiel Prak van het platform Smart Mobility uit hoe je data inzet als middel om je beleidsdoelstellingen te halen.

Aanmelden

Ben je nieuwsgierig geworden? Of wil je graag meedenken over onze mobiliteit van morgen? Meld je aan via de website zodat je zeker bent van een plek. Hier vind je ook alle informatie over het thema 'De regio in verbinding' en het programma van de verschillende deelsessies.

Bekijk hier de terugblik op het MRA Smart Mobility Congres 2022.