Banner met afbeeldingen
  • Over de regio

Tekst (1 kolom, smal)

Vervoerregio Amsterdam heeft veel te bieden

Het hart wordt gevormd door een wereldberoemde hoofdstad, een historisch centrum met vele culturele voorzieningen. De grachten uit de Gouden Eeuw, de schilderijen van Rembrandt en Van Gogh of het Anne Frankhuis; ze trekken bezoekers van over de hele wereld.
Tegelijkertijd is de regio een sterke motor van de Nederlandse economie. Er is een hoogwaardige infrastructuur aanwezig, met de luchthaven Schiphol, de zeehavens, een modern digitaal netwerk en goede achterlandverbindingen.


Tekst (2 kolommen)

Pijlers voor de economie

Alle belangrijke economische sectoren zijn aanwezig, zoals industrie, logistiek en zakelijke dienstverlening. De bloemenveiling in Aalsmeer, de Zaanse fabrieken en het toerisme: het zijn pijlers van de regionale economie. Op het gebied van financiële dienstverlening en marketing is Amsterdam één van de meest toonaangevende centra ter wereld. Ook voor bedrijven in de ICT en nieuwe media is de regio een gewild vestigingsgebied. De aanwezigheid van Universiteiten en Hogescholen maakt de regio tot een belangrijk kenniscentrum.

Prettig woon- en leefklimaat

Naast deze dynamiek heeft de regio Amsterdam een prettig woon- en leefklimaat. Mooie landschappen en recreatiegebieden zijn in de directe omgeving van verstedelijkt gebied aanwezig. Werelderfgoed Beemster, het karakteristieke Edam/Volendam, de waterrijke landschappen in Landsmeer en de Zaanstreek zijn slechts enkele voorbeelden van locaties met grote cultuur-historische betekenis.

Cijfers over de regio zijn te vinden op de website van de dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam.