Banner met afbeeldingen
  • Samen voor een bereikbare regio

Tekst (1 kolom, smal)

Regiomiddag Vervoerregio Amsterdam

Uitnodiging - Dinsdag 15 mei van 15:30 - 19:00 uur

U bent van harte uitgenodigd voor de Regiomiddag van de Vervoerregio Amsterdam op dinsdag 15 mei in DoubleTree by Hilton nabij Amsterdam Centraal Station. De komende vier jaar gaat u een boeiende periode tegemoet, waarin u veel voor uw gemeente kunt betekenen. Omdat uw gemeente deel uitmaakt van de Vervoerregio Amsterdam krijgt u als raadslid of collegelid ook te maken met regionale ontwikkelingen. In de dynamische Amsterdamse regio werken 15 gemeenten succesvol samen aan de bereikbaarheid. Zo behalen we meer en betere resultaten om onze regio nu en in de toekomst optimaal bereikbaar te houden.

Tijdens een sprankelende introductiemiddag kunt u kennismaken met de Vervoerregio Amsterdam en de actuele thema’s die spelen, zoals de veranderingen rond de komst van de Noord/Zuidlijn en het nieuwe lijnennet, de overgang naar Zero Emissie openbaar vervoer, technologische vernieuwingen (smart mobility) en de toenemende filedrukte. Centrale vraag daarbij is: hoe houden we de steeds drukker wordende regio bereikbaar? En welke rol kunt u als (regio)raadslid of bestuurder daarbij spelen?

Tekst (uitklapbaar)
Meer weten over het programma en de sprekers? Lees gerust verder

Programma

15.30 – 16.00  Ontvangst
16.00 – 17.00  Plenaire deel met voorzitter Diana Matroos en dagelijks bestuur leden
17.00 – 17.45  Eerste ronde sessies
17.45 – 18.30   Tweede ronde sessies
18.30 – 19.00  Slotwoord burgemeester van Aartsen en keynotespreker Erik Verhoef
19.00 – 20.00  Buffet

Inspirerende sprekers

Onder leiding van dagvoorzitter Diana Matroos bieden wij u een boeiend programma met inspirerende sprekers en verdiepende themasessies. De leden van het huidige dagelijks bestuur van de Vervoerregio Don Bijl (vice voorzitter en burgemeester van Purmerend), Pieter Litjens  (portefeuillehouder OV en wethouder Amsterdam) en Derk Reneman (portefeuillehouder Verkeer en wethouder Haarlemmermeer) geven uitleg en gaan met een aantal oud-regioraadsleden en prominenten uit de wereld van verkeer- en vervoer in discussie over diverse onderwerpen waar u ook mee te maken krijgt.

In een aantal sessies nemen wij u vervolgens mee in thema’s als: knooppuntenbeleid, woningbouw en bereikbaarheid, de overgang naar zero emissie vervoer, smart mobility en het openbaar vervoer in relatie tot verschillende doelgroepen.

Keynotespreker Erik Verhoef, hoogleraar Ruimtelijke Economie aan de VU Amsterdam, laat u de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit zien en Jozias van Aartsen, waarnemend burgemeester van Amsterdam en voorzitter van de Vervoerregio, sluit de bijeenkomst af. Daarna kunt u tijdens de borrel met buffet nog napraten en nader met elkaar kennismaken.