Tekst (smal)

Vacature: Financieel-technisch adviseur (Beleid en Proces B)

voor 36 uur per week
  • 4-10-2018 11:54

Je bent breed inzetbaar in projecten op het gebied van bereikbaarheid, op het gebied van infrastructuur voor auto, fiets, openbaar vervoer, verkeersveiligheid en innovatieve ‘Smart Mobility’ maatregelen. Je beoordeelt de kwaliteit van onder meer de (SSK-)kostenraming en specifieke producten als bouwkosten, risico’s (ook de beheersing) en engineeringskosten. Je analyseert de scope van projecten op hun bijdrage aan de uitvoering van het beleid van de Vervoerregio en de verschillende Investeringsagenda’s. Voor de projecten waarbij de Vervoerregio de opdrachtgever is, draag je bij aan het proces om tot kosteninzicht te komen.

Ook ben je verantwoordelijk voor het risicodossier en de beheersing daarvan. Je hebt een rol bij (voorschot)betalingen en de financiële afsluiting van projecten na ingebruikname. Je levert een bijdrage aan de ambtelijke en bestuurlijke advisering. Daarbij is er een nauwe samenwerking met ‘project eigenaren’ en collega’s met een vergelijkbare functie bij de samenwerkende partijen (de 15 deelnemende gemeenten, de provincie Noord-Holland, RWS en adviesbureaus). Met hen voer je overleg over kosten, ramingen, risico’s, aanbestedingen en marktconsultaties. Tot slot lever je een bijdrage aan het verder ontwikkelen en professionaliseren van deze rol en expertise op financieel technisch gebied binnen de Vervoerregio.

Functie- en opleidingseisen

Je hebt een afgeronde Civiel Technische opleiding op WO of Hbo-niveau, aangevuld met vijf jaar relevante werkervaring in een rol aan de technische en/of kostenkant van (infrastructuur) projecten. Wij zoeken een enthousiaste professional die ervaring heeft met SSK-ramingen, risicoanalyses en-beheersing en (financiële) beoordeling van bereikbaarheids- en infrastructuurprojecten. Je hebt ervaring met RAW-bestekken, kostenramingen en kennis van bouwprocessen en ervaring met risicomanagement, - beheersing en diverse (nieuwe vormen van) marktbenadering. Daarbij heb je affiniteit met bestuurlijke processen, en gevoel voor politiek-bestuurlijke- en ambtelijke verhoudingen. Vaardigheid in het zelfstandig en projectmatig werken. Je hebt oog voor detail bij vormgeving en presentatie van documenten en informatie. Bredere ervaring met financiële informatie en systemen is een pré.

Profiel

Je voelt je thuis in een politiek/bestuurlijke omgeving en je weet doelgericht resultaten te behalen. De functie bevindt zich op het snijvlak tussen financieel/technische zaken en projectbegeleiding en
- uitvoering; interesse in en ervaring met projecten (teams, IPM-rollen) al dan niet in combinatie met een (verkeers-)planologische opleiding is een pré.
We zoeken een collega met een praktische en flexibele werkhouding, gekoppeld goede contactuele eigenschappen en uitstekende adviesvaardigheden.

Belangrijke competenties zijn:
• Plannen en organiseren 
• Nauwkeurig 
• Gestructureerd werken 
• Stressbestendigheid 
• Adviesvaardig 

Wij bieden

Wij bieden een interessante, specialistische functie in een enthousiaste, dynamische en resultaatgerichte organisatie.
Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) bij een volledige werktijd van 36 uur per week. Aanstelling in aanloopschaal 10 behoort tot de mogelijkheden. De Vervoerregio Amsterdam biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individueel Keuzebudget en flexibele arbeidstijden zoals vastgelegd in de Nieuwe Rechtspositieregeling van de gemeente Amsterdam (NRGA).

Inlichtingen & solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Menko Noordegraaf, telefoon 06-31924124, teammanager bij de Vervoerregio Amsterdam. Solliciteren kan door het sturen van jouw motivatiebrief en CV naar hrm @ vervoerregio. nl onder vermelding van 'financieel-technisch adviseur'. Graag ontvangen we je gegevens voor 20 oktober 2018.

Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.